Pts - Cmt : 09:00 - 19:00
Karşıyaka D260, Haymana Yolu Blv. 16/4, 06830 Gölbaşı/Ankara
info@afetidevranguzellik.com
(0312) 484 86 08

İğneli Epilasyon

Tedavi Bilgileri

Tedavi Yöntemi

İĞNELİ EPİLASYON

İğneli epilasyon işlemi kıl köküne akım verilerek yapılır. Köke ilk önce akımsız girilir, sonrasında köke akım verilir ve tekrar akım kesilip kökten çıkılır. Galvanik akımla çıkan bir yöntemdir. İğnenin ucundaki akım kıl kökündeki papilyayı yakar ve kalıcı çözüm sağlar. Dikkat edilecek husus gözenekten akımsız girip kıla ulaştığında akım verilir ve akımsız çıkılır. Uygulanacak bölge dezenfekte edilmelidir. Akım verilen kıl cımbızla çekilmelidir. Kılın yönüne doğru girilmeli, 2 ile 5 numaralı iğne boyları vardır. 2,3,4,5 2 ve 3 yüz bölgesi için uygundur.

4 ve 5 vücut içindir. İğneli epilasyon işlemi ayva tüylere ve beyaz köklü kıllara uygulanır.  Dakika usulü ile çalışılır, uygulamadan sonra bölgeye onarıcı kremler ve güneş koruyucu krem sürülmesi gerekmektedir.  Yazın yapılması yüz için uygun değildir, ertesi gün ve aynı gün makyaj yapılmamalı, sıcak su değdirilmemeli ve en az 3 gün solaryum işleminden kaçınılmalıdır. İğneli epilasyonun 2 farklı çeşidi vardır. Bunlar; galvanik iğneli lazer ve termoliz iğneli lazerdir. Galvanik iğneli lazerde iğne köke elektrik enerjisi aktarılmaktadır.

Sodyum hidroksit ile birlikte kök hücresi tamamen parçalanır. Termoliz iğneli lazerde ise iletken olarak su kullanılan bu metotta kökü sarmalayan köke titreşim kullanılır. Bu titreşim kökün ısınmasını ve kendi kendini yok etmesini sağlar. Peki iğneli lazer epilasyonunu kimler yaptıramaz? Şeker hastası olanlar hekim onayı ile bu işlemi gerçekleştirebilmekte olup egzama gibi hastalıklara sahip kişiler için de hekim onayı gerekmektedir. Kalp pili olanlar, hamileler, enfeksiyonu olanlar, bazı varisli hastalar, kanser hastaları, bulaşıcı hastalığı olanlar, bazı cilt hastaları bu işlem için uygun değillerdir.